Storm!

Storm!

18 februari 2022
Dordrecht

Op de achttiende februari spookt het op het Hollandsch Diep. De wind gaat zo tekeer dat binnenvaartschepen losslaan en als ongeleide projectielen door de haven van Moerdijk worden geblazen. 

Zowel de KBW 1910 als de Tjepke Ekkelboom, de reddingboten van KNRM reddingstation Dordrecht, worden gealarmeerd. 

Omdat het niet duidelijk is of er mensen aan boord van de losgeslagen schepen in de havens en op de losgeslagen duwbakken op het Bergsche Veld zijn wordt er gericht gezocht naar een teken van leven van bemanningen. 

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De brandweer ontdekt op de kade een gewonde opvarende van een van de schepen. Hij weet te vertellen dat er niemand aan boord van de schepen meer is. 

Dat is een hele opluchting. Rijkswaterstaat zal zich verder ontfermen over de schepen en de reddingboten keren terug naar station. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij