Skip to main content

Storm!

Datum: vrijdag 18 februari 2022 | Sectie: Dordrecht noord

Op de achttiende februari spookt het op het Hollandsch Diep. De wind gaat zo tekeer dat binnenvaartschepen losslaan en als ongeleide projectielen door de haven van Moerdijk worden geblazen. 

Zowel de KBW 1910 als de Tjepke Ekkelboom, de reddingboten van KNRM reddingstation Dordrecht, worden gealarmeerd. 

Omdat het niet duidelijk is of er mensen aan boord van de losgeslagen schepen in de havens en op de losgeslagen duwbakken op het Bergsche Veld zijn wordt er gericht gezocht naar een teken van leven van bemanningen. 

De brandweer ontdekt op de kade een gewonde opvarende van een van de schepen. Hij weet te vertellen dat er niemand aan boord van de schepen meer is. 

Dat is een hele opluchting. Rijkswaterstaat zal zich verder ontfermen over de schepen en de reddingboten keren terug naar station. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.