Scheepsbrand bij Krimpen

16 april 2019
Dordrecht

De reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht wordt aan het eind van de middag gealarmeerd voor een scheepsbrand op de Nieuwe Maas bij Krimpen aan de IJssel. Samen met de brandweerboot Zuid-Holland Zuid snelt de Tjepke Ekkelboom de Noord op.

Ter plaatse gekomen zijn de brandweer Krimpen, het scheepsbrandbestrijdingsteam van brandweer Rotterdam en de RPA2 en RPA11 van de havendienst al druk bezig met de bestrijding van de brand aan boord van de binnenvaarder. Ook het brandbestrijdingsysteem van de binnenvaarder zelf is geactiveerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Rijkswaterstaat zorgt inmiddels met een patrouilleboot voor een veilige werkomgeving rond het ongelukkige schip.

De binnenvaarder wordt aangemeerd aan de steiger van de waterbus waardoor de brandbestrijding nog sneller en slagvaardiger verloopt. De brand is snel onder controle.

De Tjepke Ekkelboom blijft standby liggen tot het sein gegeven wordt dat de reddingboot en de brandweerboot Zuid-Holland Zuid weer terug kunnen naar hun stations.

Tegen achten ligt de reddingboot weer uitrukgereed in het boothuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij