Scheepsbrand bij Heinenoord

1 juli 2019
Dordrecht

In de avond van de eerste julidag worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een scheepsbrand bij Barendrecht.

Hoe groot de brand is is op moment van alarmering onbekend. Er wordt groot ingezet, want beide reddingboten van Dordrecht worden er op uit gestuurd, evenals de RWS21 en de blusboot Zuid-Holland Zuid. Ook het Havenbedrijf komt ter plaatse. De brandweerkorpsen van Dordrecht en Heinenoord/Oud-Beierland zjin eveneens gealarmeerd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In de machinekamer van een binnenvaarttanker is brand uitgebroken. De eigen gasblusinstallatie in het machinecompartiment is geactiveerd. De schipper van de binnenvaarder ankert zijn schip bij Heinenoord in afwachting van de hulpdiensten.

De reddingboten KBW 1910 en Tjepke Ekkelboom arriveren twintig minuten na alarmering op de plaats des onheils. Gelukkig zijn er geen gewonden aan boord van de binnenvaarder en de KBW 1910 en de Tjepke Ekkelboom bieden assistentie aan de brandweer.

Met de nodige voorzichtigheid betreedt de brandweer de machinekamer van de binnenvaarder. Hier blijkt dat de gasblusinstallatie goed gewerkt heeft. De brand is geblust.

De hulpdiensten kunnen afschalen.

Het is ruim na middernacht wanneer de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht de boten weer uitrukgereed hebben gemaakt. Ze kunnen nog een paar uur slapen voor ze weer naar hun normale werk kunnen.

Een inzet met goede samenwerking tussen KNRM, RWS, Havenbedrijf en brandweer.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij