Reanimatie in haven

Reanimatie in haven

8 februari 2023
Dordrecht

Tijdens de wekelijkse oefenavond worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een reanimatie in de industriehaven van Moerdijk. Omdat ze al in het boothuis zijn en de industriehaven Moerdijk aan de overkant van het Hollandsch Diep is, is de Tjepke Ekkelboom vlot ter plaatse.

Op een in de haven gemeerde binnenvaarder is de reanimatie al opgestart door ambulance en brandweer. Aan boord van het binnenvaartschip was een bemanningslid in elkaar gezakt tijdens het lossen van de bulklading. Niet als gevolg van een ongeval, maar waarschijnlijk een natuurlijke oorzaak.

Word donateur

DANKZIJ RUIM 101.000 DONATEURS

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Op verzoek van de Officier van Dienst van de Brandweer blijft de reddingboot nog even beschikbaar voor hand en span diensten en uiteindelijk assistentie bij het overbrengen van de patiënt naar de wal, waarna deze is overgebracht naar het ziekenhuis.

Na een korte de-briefing ter plaatse is de Tjepke Ekkelboom retour station gegaan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij