Oefentocht eindigt met twee inzetten

8 januari 2019
dordrecht

Harde wind en extra hoog water is een goede reden om extra te gaan oefenen. Zo ook op de ochtend van de stormachtige dinsdag 8 januari.

Terugkerend van de ochtendoefening krijgen de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht een alarmering in verband met een speedbootje wat op de Beneden-Merwede in de walkant ligt. Het scheepje is van een binnenvaarder en de schipper daarvan roept de hulp van de vrijwilligers van de Dordtse reddingstation in.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Terwijl de vrijwillige bemanning met de reddingboot Tjepke Ekkelboom richting speedbootje vaart wordt zij gealarmeerd voor een persoon te water bij de Baanhoekbrug.

Met spoed gaat de reddingboot ter plaatse. De waterbus Devel en een patrouilleschip van Rijkswaterstaat zijn ook in de buurt. Op aanwijzing van de bemanning van de Devel vindt de Tjepke Ekkelboom een vrouw in de rivier. Eenmaal aan boord van de reddingboot wordt direct begonnen met het reanimeren van de vrouw.

Aan de wal wordt ze overgenomen door de eveneens gealarmeerde ambulance. Met spoedtransport wordt ze overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Terugkerend van deze inzet haalt de reddingbootbemanning nog even het speedbootje uit de walkant en brengt deze terug naar de eigenaar.

Een dag die begon met rustig oefenen eindigt zo met twee totaal verschillende inzetten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij