Skip to main content

Oefentocht eindigt met twee inzetten

Datum: dinsdag 08 januari 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Harde wind en extra hoog water is een goede reden om extra te gaan oefenen. Zo ook op de ochtend van de stormachtige dinsdag 8 januari.

Terugkerend van de ochtendoefening krijgen de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht een alarmering in verband met een speedbootje wat op de Beneden-Merwede in de walkant ligt. Het scheepje is van een binnenvaarder en de schipper daarvan roept de hulp van de vrijwilligers van de Dordtse reddingstation in.

Terwijl de vrijwillige bemanning met de reddingboot Tjepke Ekkelboom richting speedbootje vaart wordt zij gealarmeerd voor een persoon te water bij de Baanhoekbrug.

Met spoed gaat de reddingboot ter plaatse. De waterbus Devel en een patrouilleschip van Rijkswaterstaat zijn ook in de buurt. Op aanwijzing van de bemanning van de Devel vindt de Tjepke Ekkelboom een vrouw in de rivier. Eenmaal aan boord van de reddingboot wordt direct begonnen met het reanimeren van de vrouw.

Aan de wal wordt ze overgenomen door de eveneens gealarmeerde ambulance. Met spoedtransport wordt ze overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.

Terugkerend van deze inzet haalt de reddingbootbemanning nog even het speedbootje uit de walkant en brengt deze terug naar de eigenaar.

Een dag die begon met rustig oefenen eindigt zo met twee totaal verschillende inzetten.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.