Neptunus bezoekt KNRM Dordrecht

4 januari 2017
dordrecht

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van KNRM reddingstation Dordrecht werd het gezellig samenzijn van de bemanning wreed verstoord door Neptunus en zijn Waternimf Hendrika.

Hoestend en proestend rezen zij in het boothuis op uit het water van het Hollandsch Diep. Mopperend over het feit dat het water tijdens hun reis van de Noordzee via de Nieuwe Waterweg naar de zuidpunt van Dordrecht steeds zoeter werd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De beide waterbewoners kwamen niet voor niets. Zij hadden de taak om twee “opstappers op proef” de tanden te poetsen en ze te bevorderen van zoetwatergarnalen tot echte, bij voorkeur zoute, redders.

Dapper ondergingen Erik-Jan en Jan-Maarten de beproeving en onder luid applaus traden zij definitief toe tot de bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht.

Maar Neptunus en Waternimf Hendrika waren nog niet klaar. Opstapper Mike werd door Neptunus naar voren geroepen en geïnstalleerd als Plaatsvervangend Schipper van het reddingstation. In de opleiding voor de functie heeft Mike heel wat vrije tijd geïnvesteerd.

Neptunus sprak zijn waardering uit en gaf hem staal te drinken om nog steviger in de reddingboot en zijn schoenen te staan. Want, zo sprak Neptunus, vroeger waren de boten van hout en de mannen van staal, nu moeten we ijzer toevoegen!

Hierna doken Neptunus en zijn Waternimf het zoete water weer in en vertrokken weer naar zee.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij