Skip to main content

Nachtwerk

Datum: zaterdag 28 juli 2018 | Sectie: Dordrecht noord

Een jong meisje loopt in haar vakantie een hersenschudding op. Met de mededeling van de dokter dat ze rustig aan moet doen gaat ze mee de Biesbosch in. Na een prachtige zonnige zaterdag met een enkel buitje verliest ze in de loop van de avond langzaam haar bewustzijn.

Onmiddellijk worden de hulpdiensten gealarmeerd. Omstreeks half twaalf in de avond rukt de KNRM reddingboot KBW 1910 uit vanaf reddingstation Dordrecht Zuid. Tegelijkertijd vaart de brandweerboot van Drimmelen, met aan boord ambulancepersoneel, ook uit naar de opgegeven positie bij de Moordpolder in de Ruigt. Een gebied midden in de Biesbosch.

In het aardedonker vinden de beide schepen hun weg. Manoeuvrerend tussen ten anker liggende plezierbootjes en de slik- en zandplaten die dit natuurgebied zo kenmerken. De trauma-heli vliegt voor de schepen uit en landt vlak voor hen in de Moordpolder.

Bijna gelijktijdig komen ze aan. Het kost de brandweerboot en de reddingboot nog moeite om door het ondiepe kreekje bij het scheepje te komen met het meisje aan boord. Daar is de bemanning van de helikopter al bezig met de behandeling. Het meisje heeft een verminderd bewustzijn en komt na enige tijd weer bij. Door de bemanning van redding- en brandweerboot wordt ze aan boord van de brandweerboot gebracht. De KBW 1910 begeleidt de brandweerboot naar de haven van Drimmelen waar ze wordt overgenomen door de gereedstaande ambulance. Met enige snelheid wordt ze naar het ziekenhuis vervoerd.

KNRM, brandweer, ambulancedienst en traumaheli kunnen terugkijken op een uitstekende samenwerking waardoor het meisje op tijd naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

Het is al ver over half drie in de nacht als de betrokken vrijwillige hulpverleners hun bed opzoeken.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.