Motorstoring op Hollandsch Diep

25 oktober 2017
dordrecht

Op woensdagmiddag gaan de pagers van de bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid. Op het Hollandsch Diep ligt een motorboot met motorstoring.

Op weg naar het reddingstation worden de redders geconfronteerd met een opstopping op de enige dijk naar het station. Het is maar goed dat de melding geen spoed vereist. Na de versperring via het gras van de dijk gepasseerd te hebben kan de KBW 1910 eindelijk uitvaren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op het Hollandsch Diep dobbert op dat moment de uit België afkomstige motorboot Le Fabuleux. Het schip heeft problemen met de dieseltoevoer. De driekoppige bemanning heeft de brandstoffilters al vervangen, maar de motor blijft dienst weigeren.

De KBW 1910 neemt het schip langszij en brengt het naar de haven van Strijensas, waar reparatie verder plaats kan vinden.

Na het opnemen van de gegevens keert de KBW 1910 weer retour station waar ze in haar boothuis kan wachten op de volgende melding.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij