Skip to main content

Motorstoring met goede afloop

Datum: vrijdag 10 maart 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Vrijdagavond rond 18:00 uur werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd na een telefoontje van een onfortuinlijke sportvisser met de dienstdoende schipper.

Het avondeten van de vrijwilligers werd van het gas gehaald om de watersporter met motorproblemen op het Hollands Diep te gaan helpen.

De visboot lag ter hoogte van de Volkeraksluis. Ter plaatse bleek dat er een zekering kapot was. De schipper van het vaartuig had ondertussen een nieuwe besteld bij een elektronicabedrijf. Aangezien het na sluitingstijd van de winkel was, werd de zekering klaargelegd bij een café in Willemstad.

Nadat de vrijwilligers met reddingboot KBW 1910 even de haven van Willemstad in waren gevaren om de zekering op te pikken waren een aantal pogingen nodig om de motor weer aan de praat te krijgen.

Eenmaal werkend kon de visser eindelijk onderweg naar de haven van Den Bommel. De Dordtse KNRM vrijwilligers keerden terug naar het boothuis en konden thuis weer verder aan de maaltijd

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.