Motorstoring met goede afloop

10 maart 2017
dordrecht

Vrijdagavond rond 18:00 uur werden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd na een telefoontje van een onfortuinlijke sportvisser met de dienstdoende schipper.

Het avondeten van de vrijwilligers werd van het gas gehaald om de watersporter met motorproblemen op het Hollands Diep te gaan helpen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De visboot lag ter hoogte van de Volkeraksluis. Ter plaatse bleek dat er een zekering kapot was. De schipper van het vaartuig had ondertussen een nieuwe besteld bij een elektronicabedrijf. Aangezien het na sluitingstijd van de winkel was, werd de zekering klaargelegd bij een café in Willemstad.

Nadat de vrijwilligers met reddingboot KBW 1910 even de haven van Willemstad in waren gevaren om de zekering op te pikken waren een aantal pogingen nodig om de motor weer aan de praat te krijgen.

Eenmaal werkend kon de visser eindelijk onderweg naar de haven van Den Bommel. De Dordtse KNRM vrijwilligers keerden terug naar het boothuis en konden thuis weer verder aan de maaltijd

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij