Skip to main content

Oefening: Brand!193 personen geëvacueerd van riviercruiseschip

Datum: maandag 13 maart 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op riviercruiseschip Avalon Passion is maandagmiddag midscheeps brand uitgebroken. Dit was het scenario van de oefening voor de bemanning van het schip, de Brandweer Zuid-Holland Zuid en de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht.

Aan boord van het riviercruiseschip waren 193 personen die vanwege de brand zo spoedig als mogelijk van boord moesten worden gehaald.

Brandweerboot Zuid-Holland Zuid werd ingezet voor het bestrijden van de brand aan boord nadat het schip samen met reddingboot KBW 1910 voor de wal was gebracht. De bemanning van het cruiseschip was op dat moment druk doende met het geruststellen van de gasten aan boord en de noodzakelijke eerste hulp.

Via een steiger in de 2e Merwedehaven kon een groot deel van de aan boord zijnde gasten de wal op. De minder mobiele personen werden met hulp van de Dordtse KNRM vrijwilligers aan boord van de KBW 1910 geholpen en naar de opvanglocatie gevaren.

Het betrof een geslaagde oefening voor zowel de hulpverleners als de bemanningsleden van Rederij Avalon. De bemanning van de Avalon Passion gaan goed voorbereid starten met het cruiseseizoen.

Tijdens heeft reddingboot Tjepke Ekkelboom standby gelegen voor de veiligheid van de oefening.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.