Skip to main content

Motorboot vastgelopen in Gat van de Binnennieuwesteek

Datum: zondag 17 september 2017 | Sectie: Dordrecht noord

De vrijwillige bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht heeft de zondagse lunch net achter de kiezen als de pager voor de tweede keer deze dag gaat. In het Gat van de Binnennieuwesteek in de Biesbosch is een schip vastgelopen door motorpech. Het schip ligt hoog op de slikplaat. De twee opvarenden zien zelf geen mogelijkheid om weer los te komen.

Zelfs voor de KBW 1910 is het te ondiep om bij de motorboot te komen. Een opstapper waadt naar het schip en belegd de sleeptros. Met de sleeptros op de volle lengte lukt het de KBW 1910 om het gestrande schip los te trekken. Vervolgens is de boot naar Drimmelen gesleept waar het in veilige haven de motor kan repareren.

Nadat de jet en het koelwatersysteem van de KBW 1910 weer vrij van waterplanten is gemaakt keert de bemanning tevreden terug van deze honderdeerste redding van dit jaar.

Aan het eind van de middag ligt de reddingboot KBW 1910 weer gereed voor de volgende uitruk.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.