Massale inzet voor persoon te water

26 mei 2021
Dordrecht

Het is kwart over twee in de nacht van 25 op 26 mei als de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht worden wakker gepiept. Een persoon te water bij de Moerdijkbrug. Over het algemeen betreft dit dan een persoon die het leven niet meer ziet zitten en van de brug is gesprongen. 

Hulpdiensten snellen naar de plaats waar Hollandsch Diep en Amer elkaar ontmoeten. Met de reddingboot KBW 1910, de politieboot P19, de brandweerboot 18-6511 en de patrouilleboot RWS 71 worden op het water zoekslagen gemaakt. Vanuit de lucht wordt de zoekactie ondersteund door de politiehelikopter en de NHV-kustwachthelikopter. 

De watertemperatuur is rond de 14 graden en de Kustwacht heeft berekend dat de overlevingskans dan een uur of drie, vier bedraagt. 

Ondanks de massale inzet van hulpdiensten wordt de persoon niet aangetroffen. 

Omstreeks vier uur in de ochtend beëindigt de Kustwacht de zoekactie en kunnen alle eenheden weer terug naar hun respectievelijke stations, steigers en kazernes. 

De zon komt al op wanneer de KBW 1910 weer in haar boothuis ligt en gereed is voor een volgende actie. 

 

Een paar keer per jaar springen mensen van een van de bruggen die het Eiland van Dordt verbinden met het vasteland. Het leidt altijd tot een grote inzet om de persoon te vinden en tot verdriet bij familie en vrienden van de persoon. 

Denk je aan zelfmoord? 

Bel 113 of 0800-0113 of ga naar de website www.113.nl