Skip to main content

Gezonken speedbootje leidt tot zoekactie

Datum: zaterdag 01 juli 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op zaterdag omstreeks kwart over zes in de avond wordt de bemanning van reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor de melding ‘reddingsmiddelen gevonden/verloren’ op het Hollandsch Diep.

Direct wordt er uitgevaren.

Aan de zuidoever van het Hollandsch Diep treft de KBW 1910 een gezonken speedbootje van ongeveer vier meter aan. Omdat ze geen opvarende(n) zien wordt er onmiddellijk opgeschaald.

Onder coördinatie van het Kustwachtcentrum worden de reddingboot Tjepke Ekkelboom, de brandweer Midden-West Brabant, de RWS 73 van Rijkswaterstaat en de politie ingezet om mee te werken aan een grote zoekactie naar de eventuele opvarenden van het gezonken scheepje.

Met duikers en door middel van zoekslagen wordt de oever van het Hollandsch Diep afgezocht. Na een uur wordt de zoekactie beëindigd. Er is niemand gevonden. Het speedbootje ligt op korte afstand van de oever en het is te hopen dat de opvarende(n) zich zelf hebben kunnen redden. De speedboot wordt door de RWS 73 geborgen en bij Rijkswaterstaat op het Duivelseiland veilig gesteld.

Omstreeks half negen in de avond liggen de reddingboten Tjepke Ekkelboom en KBW 1910 weer uitrukgereed in hun boothuizen.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.