Skip to main content

Gewond tijdens ankeren

Datum: vrijdag 02 september 2022 | Sectie: Dordrecht noord

De Kustwacht alarmeert op twee september de vrijwillige bemanning van KNRM reddingboot Johanna Maria. Oost van Willemstad ligt een jacht met een gewonde aan boord. Mogelijk is er een vinger verloren gegaan tijdens de bediening van de ankerlier.

De reddingboot spoedt zich terstond naar de opgegeven positie. Aan boord van het schip valt het gelukkig mee. Bij het uitzetten van het anker omdat het schip motorstoring heeft is de vinger van een van de opvarenden klem komen te zitten. De vinger zit nog wel aan de hand, maar er zit een diepe snee in. Terwijl de KNRM bemanning een sleepverbinding maakt verzorgt een opstapper van de Johanna Maria de diepe wond. 

Schip en gewonde worden overgebracht naar de jachthaven van Willemstad waar de gewonde verwezen wordt naar de plaatselijke huisarts. 

Drie uur na alarmering ligt de Johanna Maria weer uitrukgereed in het boothuis.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.