Gewond tijdens ankeren

Gewond tijdens ankeren

2 september 2022
Dordrecht

De Kustwacht alarmeert op twee september de vrijwillige bemanning van KNRM reddingboot Johanna Maria. Oost van Willemstad ligt een jacht met een gewonde aan boord. Mogelijk is er een vinger verloren gegaan tijdens de bediening van de ankerlier.

De reddingboot spoedt zich terstond naar de opgegeven positie. Aan boord van het schip valt het gelukkig mee. Bij het uitzetten van het anker omdat het schip motorstoring heeft is de vinger van een van de opvarenden klem komen te zitten. De vinger zit nog wel aan de hand, maar er zit een diepe snee in. Terwijl de KNRM bemanning een sleepverbinding maakt verzorgt een opstapper van de Johanna Maria de diepe wond. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Schip en gewonde worden overgebracht naar de jachthaven van Willemstad waar de gewonde verwezen wordt naar de plaatselijke huisarts. 

Drie uur na alarmering ligt de Johanna Maria weer uitrukgereed in het boothuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij