Dubbelslag in de Biesbosch

Dubbelslag in de Biesbosch

19 maart 2020
Dordrecht

Op 19 maart wordt de reddingboot Tjepke Ekkelboom gealarmeerd om assistentie verlenen bij het bouwdok van de Heijenoordtunnel. 

Op de Oude Maas is vroeg in de middag een motorkruiser op een krib gevaren. De RWS 71 is ter plaatse maar kan geen sleepverbinding maken. De Tjepke Ekkelboom is snel ter plaatse en maakt de sleepverbinding. Voorzichtig wordt de motorboot van de krib getrokken. Bij controle blijkt dat de motor van de boot schade heeft. Hierop sleept de Tjepke Ekkelboom de motorboot naar de haven van Barendrecht. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Tjepke Ekkelboom keert terug naar haar station aan het Wantij te Dordrecht. Net als de reddingboot het Wantij opdraait ontvangt de bemanning het bericht dat er een jacht aan de grond ligt bij de Tonnenkreek. Direct keert de Tjepke de steven en snelt naar het Hollandsch Diep. Daar blijkt dat het jacht binnen de tonnenlijn gevaren heeft en daarbij op een stapel aldaar gestorte basaltblokken is gevaren. De bemanning van de reddingboot maakt direct een sleepverbinding en haalt het onfortuinlijke jacht van de blokken af. Na controle blijkt het jacht geen lekkage te hebben en het vervolgt zelfstandig haar weg naar de haven van Noordschans.

De Tjepke Ekkelboom keert na een welbestede middag terug naar haar station. De vrijwilige bemanning is op tijd thuis voor het avondeten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij