Skip to main content

Dubbelslag in de Biesbosch

Datum: donderdag 19 maart 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Op 19 maart wordt de reddingboot Tjepke Ekkelboom gealarmeerd om assistentie verlenen bij het bouwdok van de Heijenoordtunnel. 

Op de Oude Maas is vroeg in de middag een motorkruiser op een krib gevaren. De RWS 71 is ter plaatse maar kan geen sleepverbinding maken. De Tjepke Ekkelboom is snel ter plaatse en maakt de sleepverbinding. Voorzichtig wordt de motorboot van de krib getrokken. Bij controle blijkt dat de motor van de boot schade heeft. Hierop sleept de Tjepke Ekkelboom de motorboot naar de haven van Barendrecht. 

De Tjepke Ekkelboom keert terug naar haar station aan het Wantij te Dordrecht. Net als de reddingboot het Wantij opdraait ontvangt de bemanning het bericht dat er een jacht aan de grond ligt bij de Tonnenkreek. Direct keert de Tjepke de steven en snelt naar het Hollandsch Diep. Daar blijkt dat het jacht binnen de tonnenlijn gevaren heeft en daarbij op een stapel aldaar gestorte basaltblokken is gevaren. De bemanning van de reddingboot maakt direct een sleepverbinding en haalt het onfortuinlijke jacht van de blokken af. Na controle blijkt het jacht geen lekkage te hebben en het vervolgt zelfstandig haar weg naar de haven van Noordschans.

De Tjepke Ekkelboom keert na een welbestede middag terug naar haar station. De vrijwilige bemanning is op tijd thuis voor het avondeten.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.