Binnenvaart redt drenkeling

25 september 2017
dordrecht

Het redden van mens en dier in nood is niet voorbehouden aan de KNRM. Eenieder die op het water zit zal een ander in nood helpen.

Zo ook vroeg in de middag van maandag 27 september wanneer de bemanning van twee binnenvaarders bij Gorinchem geconfronteerd wordt met een persoon te water.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Direct werd van het ene schip een reddingsboei naar de drenkeling gegooid en de tweede binnenvaarder, die gelukkig vrij diep geladen lag, slaagde er in de persoon aan boord te nemen. Krachtdadig en kordaat optreden.

De gealarmeerde brandweer van Gorinchem kwam met hun boot ter plaatse en kon de drenkeling overnemen en overbrengen naar de wal waar ambulances klaar stonden om haar verder te helpen. Direct na de brandweer arriveerde de reddingboot Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht. De KNRM bemanning ging aan boord van de twee betrokken binnenvaarders en besprak de uitgevoerde redding met de bemanningen. Ook nazorg hoort bij het werk van de vrijwilligers van de KNRM.

Complimenten van het reddingstation gaan uit naar de bemanningen van de twee schepen die zo alert en snel reageerden op een drenkeling te water. Goed zeemanschap is klaar staan voor hen die op en in het water in de problemen zijn gekomen.

Aan het eind van de middag lag de reddingboot Tjepke Ekkelboom weer gereed voor de volgende uitruk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij