Aanvaring op Nieuwe Merwede

6 juli 2018
dordrecht

In de avond van vrijdag 6 juli worden de vrijwiligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een aanvaring op de Nieuwe Merwede.

Tussen Werkendam en de Kop van ’t Land zijn twee binnenvaarttankers met elkaar in botsing gekomen. De brandweer met blusboot Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat met de RWS 71 en KNRM Dordrecht met de reddingboot KBW 1910 rukken uit ter assistentie. Ook HEBO komt ter plaatse om eventuele lekkage van gasolie op te ruimen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Er zijn gelukkig geen slachtoffers. Er is wel stevige materiele schade bij de schepen, maar gelukkig blijken de bunkerruimen nog dicht en is er geen lekkage . De KBW 1910 verleent hand- en spandiensten aan de brandweer en blijft stand-by tot de beide tankers aangemeerd liggen in de haven van Werkendam. In de haven van Werkendam staat de Politie te Water klaar om verder onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanvaring.

Tegen middernacht ligt de KBW 1910 weer in het boothuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij