Skip to main content

Aanvaring op Nieuwe Merwede

Datum: vrijdag 06 juli 2018 | Sectie: Dordrecht noord

In de avond van vrijdag 6 juli worden de vrijwiligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een aanvaring op de Nieuwe Merwede.

Tussen Werkendam en de Kop van ’t Land zijn twee binnenvaarttankers met elkaar in botsing gekomen. De brandweer met blusboot Zuid-Holland Zuid, Rijkswaterstaat met de RWS 71 en KNRM Dordrecht met de reddingboot KBW 1910 rukken uit ter assistentie. Ook HEBO komt ter plaatse om eventuele lekkage van gasolie op te ruimen.

Er zijn gelukkig geen slachtoffers. Er is wel stevige materiele schade bij de schepen, maar gelukkig blijken de bunkerruimen nog dicht en is er geen lekkage . De KBW 1910 verleent hand- en spandiensten aan de brandweer en blijft stand-by tot de beide tankers aangemeerd liggen in de haven van Werkendam. In de haven van Werkendam staat de Politie te Water klaar om verder onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanvaring.

Tegen middernacht ligt de KBW 1910 weer in het boothuis.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.