HOME

Aanvaring op Dordtse Kil

26-05-2018Dordrecht

Aan het begin van de avond van 26 mei worden de redders van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een zinkend schip op de Dordtse Kil. Twee opvarenden zouden in het water liggen. Een ambulance is aanrijdend naar het boothuis.

Met de ambulancebemanning aan boord vaart de reddingboot KBW 1910 naar het incident. Het boothuis ligt op het hoekje van de Kil en het Hollandsch Diep en de reddingboot is dan ook zeer snel ter plaatse. Ook Rijkswaterstaat, de brandweerboot en de politie te water komen ter plaatse.

Daar blijkt dat twee binnenvaarders, dezelfde koers varend, elkaar geraakt hebben. De kleinste binnenvaarder is hierbij gekapseisd en gezonken.

De twee opvarenden hiervan zijn door een passerende watersporter aan boord genomen. Een van de opvarenden heeft een verwonding opgelopen en wordt door het ambulancepersoneel geholpen. Ze worden opgevangen op de ook aanwezige politieboot.

De KBW 1910 zet intussen een opstapper over op het andere betrokken schip. Na controle blijkt hier geen sprake van lekkage en gewonden te zijn. Het schip wordt in de vluchthaven van ’s Gravendeel voor de wal gelegd.

De KBW 1910 blijft nog enige tijd stand-by en verleent hand en span diensten aan de overige hulpdiensten. Na ongeveer twee uur keert de KBW 1910 terug naar haar boothuis en kunnen de vrijwilligers van het reddingstation nog even genieten van een warme rustige avond.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht