oude-kerstkaarten Achter de schermen - KNRM

De KNRM kerstkaartenactie vroeger en nu

Om elkaar een behouden vaart in het nieuwe jaar te wensen, ontwikkelen we al ruim 50 jaar achter elkaar kerst- en nieuwjaarskaarten. Dat vinden wij een mooi moment om daar even bij stil te staan. We wensen elkaar een behouden vaart Wie elkaar een behouden vaart in het nieuwe jaar wil wensen, kan al ruim 50 jaar terecht bij de kerst- en nieuwjaarskaarten van de KNRM. Niet alleen omdat de KNRM voorstander is van een veilige scheepvaart, maar vooral omdat de kerstkaartentraditie ook voor extra inkomsten zorgt. Aangezien de KNRM afhankelijk is van vrijwillige bijdragen, komt het verkopen van kerstkaarten het reddingwerk financieel ten goede. Van sfeertekeningen naar prachtige foto's Sinds 1969 wordt elk jaar een serie kaarten aangeboden. De ontwerpen komen van fotografen, tekenaars en kunstenaars. Hofleveranciers waren vader en zoon Spier. Jo Spier maakte sinds 1935 al sfeertekeningen voor de KNRM. Zijn illustratieve talent voor kerstkaarten werd later overgenomen door zijn zoon Peter Spier. Tientallen ontwerpen werden gedrukt in honderdduizendtallen en vonden hun weg naar de donateurs van de KNRM. Inmiddels hebben de kerstkaarten een nieuwe afmeting en ontwerp gekregen. Ieder jaar brengen we de wensen van onze trouwe donateurs in kaart om een mooie set kaarten te kunnen aanbieden. Inmiddels is de kerstkaarten actie wel breder uitgezet. Je kunt nu namelijk ook voor leuke cadeaus bij de KNRM terecht. Wat dacht je van een heerlijke warme sjaal, de KNRM-legpuzzel of een sleutelhanger gemaakt van een oud-overlevingspak?  Ieder jaar zijn er weer kaarten van de KNRM te koop. Let op: Deze link werkt alleen zolang de kerstactie loopt. Kerstkaarten kopen De kerstkaarten-mapjes uit 2020

DJ’s Radiozendschip Veronica gered

Observeren, anticiperen en samenwerken

Nathan Bontsema kwam al vroeg in aanraking met de KNRM Lifeguards. Hij studeerde toen fysiotherapie in Groningen, zag een oproep voor het project en gaf zich op. Zodoende stroomde hij in 2011 in.

Eerder deed hij veel aan waterpolo en was hij actief als trainer. Dat, gecombineerd met zijn werk als leraar lichamelijke opvoeding, maakte hem geknipt voor het lifeguardwerk. “Stil zitten is niet aan mij besteed”, verduidelijkt Nathan zijn keuze, “ik heb altijd vakantiewerk gedaan.”

Ambulancewerk

Tijdens zijn studie had Nathan zomers alle tijd en eenmaal werkzaam als leraar lichamelijke opvoeding en als fysiotherapeut op een mytylschool was hij eveneens in de zomervakantie beschikbaar. Tegenwoordig heeft hij minder tijd. Ten eerste is hij vader geworden, maar bovendien is hij van baan veranderd. Hij is nu chauffeur op een spoedambulance.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij