Skip to main content

Prio 1 - Zeilcharter maakt water

Datum: zaterdag 06 augustus 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

Wat een dag gisteren… Zeilcharter Isis had zich tijdens het droogvallen op een stuk beton gevaren, wat resulteerde in een flinke scheur in de onderkant van het schip.

De reddingboten van Schiermonnikoog, Lauwersoog en Bos Marine Services Vrijheid waren allemaal ter plaatse. Eerst werden de 19 opvarenden van het schip veilig naar Lauwersoog gebracht, waar ze werden opgevangen door de KNRM aldaar.

Met man en macht is men bezig geweest het lek te repareren zodat al pompend de haven van Lauwersoog kon worden bereikt... En zo geschiedde: schip aan wal, mensen in veiligheid en keurige samenwerking tussen de hulpdiensten. Hier doe je het dus allemaal voor. 

Wâldnet heeft er een stukje aan gewijd: https://www.waldnet.nl/wn/fotonieuws/20078/Klipper_slaat_lek:_KNRM_evacueert_19_personen.html

 

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.