Prio 1 - Zeilcharter maakt water

6 augustus 2022
Schiermonnikoog

Wat een dag gisteren… Zeilcharter Isis had zich tijdens het droogvallen op een stuk beton gevaren, wat resulteerde in een flinke scheur in de onderkant van het schip.

De reddingboten van Schiermonnikoog, Lauwersoog en Bos Marine Services Vrijheid waren allemaal ter plaatse. Eerst werden de 19 opvarenden van het schip veilig naar Lauwersoog gebracht, waar ze werden opgevangen door de KNRM aldaar.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Meer informatie Word donateur

Met man en macht is men bezig geweest het lek te repareren zodat al pompend de haven van Lauwersoog kon worden bereikt... En zo geschiedde: schip aan wal, mensen in veiligheid en keurige samenwerking tussen de hulpdiensten. Hier doe je het dus allemaal voor. 

Wâldnet heeft er een stukje aan gewijd: https://www.waldnet.nl/wn/fotonieuws/20078/Klipper_slaat_lek:_KNRM_evacueert_19_personen.html

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij