Skip to main content

Solozeiler in de problemen

Datum: zondag 24 juli 2022 | Sectie: Schiermonnikoog

Afgelopen nacht rond half 1 kwam er een prio-1-alarm voor een 'vaartuig aan de grond'. Het bleek een zeiljacht te zijn. Een solozeiler was in het Westgat van Schiermonnikoog aan de grond gelopen.

Door de Noordwest swell stonden redelijk wat golven waardoor het jacht niet meer zelfstandig naar dieper water kon komen en telkens op de bank werd gedrukt. De zeiler had zelf alarm geslagen en was wat gedesorienteerd.

Na een snelle inschatting van de situatie is één van ons overgestapt om de zeiler gerust te stellen en verbinding te maken zodat het jacht naar dieper water gesleept kon worden. Op dat moment kwamen de collega's van Lauwersoog ons assisteren, die voor hetzelfde alarm zijn uitgevaren. Lauwersoog heeft nog twee man overgezet op het jacht waarna zij de sleep hebben overgenomen en het jacht veilig in de haven van Lauwersoog afgemeerd.

Een geslaagde actie en mooie samenwerking.

Schiermonnikoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.