Zonder mast aan lager wal

25 maart 2019
Dordrecht

Het is maandagmiddag half twee als de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht worden gealarmeerd voor een schip aan lager wal bij de Moerdijkbrug.

Bij de harde noordenwind is het rond de pijlers van de brug een gevaarlijk stukje water. De KBW 1910 vaart dan ook met spoed uit naar het schip in nood.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het Hollandsch Diep is knobbelig door de dwarse wind. Het schip ligt tegenover het reddingstation, dus de reddingboot is vrijwel direct ter plaatse. Het blijkt te gaan om een zeiljacht waarvan de mast in de thuishaven Dinteloord ligt en de motor uitgevallen is.

De bemanning van het jacht was op weg van de haven van Drimmelen, waar het jacht in onderhoud gelegen had, naar de thuishaven. Nadat ze de Moerdijk gepasseerd waren viel de motor uit. De twee ervaren bemanningsleden van het zeiljacht kenden de gevaren van de lagerwal in dit gebied en twintig meter uit de wal wisten zijn het zeiljacht voor anker te leggen.

Met de nodige voorzichtigheid maakt de bemanning van de KBW 1910 een sleepverbinding.

Dan is het anker-op en naar de overkant. In de haven van Willemsdorp komen de beide opvarenden weer op adem en ze worden ter plekke Redder aan de Wal.

Een korte inzet met grote voldoening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij