Skip to main content

Zonder mast aan lager wal

Datum: maandag 25 maart 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Het is maandagmiddag half twee als de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht worden gealarmeerd voor een schip aan lager wal bij de Moerdijkbrug.

Bij de harde noordenwind is het rond de pijlers van de brug een gevaarlijk stukje water. De KBW 1910 vaart dan ook met spoed uit naar het schip in nood.

Het Hollandsch Diep is knobbelig door de dwarse wind. Het schip ligt tegenover het reddingstation, dus de reddingboot is vrijwel direct ter plaatse. Het blijkt te gaan om een zeiljacht waarvan de mast in de thuishaven Dinteloord ligt en de motor uitgevallen is.

De bemanning van het jacht was op weg van de haven van Drimmelen, waar het jacht in onderhoud gelegen had, naar de thuishaven. Nadat ze de Moerdijk gepasseerd waren viel de motor uit. De twee ervaren bemanningsleden van het zeiljacht kenden de gevaren van de lagerwal in dit gebied en twintig meter uit de wal wisten zijn het zeiljacht voor anker te leggen.

Met de nodige voorzichtigheid maakt de bemanning van de KBW 1910 een sleepverbinding.

Dan is het anker-op en naar de overkant. In de haven van Willemsdorp komen de beide opvarenden weer op adem en ze worden ter plekke Redder aan de Wal.

Een korte inzet met grote voldoening.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.