Skip to main content

Zoeken naar paraglider

Datum: donderdag 16 juni 2022 | Sectie: Dordrecht noord

In de nacht van 16 op 17 juni worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd. Er is de vrees dat een paraglider in het Hollandsch Diep is neergestort. Samen met de RWS71 snelt de reddingboot Johanna Maria het Hollandsch Diep op. 

Er worden meerdere zoekslagen gemaakt. Tijdens het zoeken blijkt dat de melding van een neergestorte paraglider al een uur eerder gemaakt was, maar toen was de lokatie aan de wal. Omdat er door de hulpdiensten op de wal geen paraglider werd aangetroffen was besloten om ook op het Hollandsch Diep te gaan zoeken.

Omdat er ook op het water niets wordt aangetroffen wordt na een uur zoeken ook daar de zoekactie gestaakt. De eenheden gaan weer terug naar hun station.

De volgende dag komt het bericht dat een paraglider inderdaad een noodlanding heeft gemaakt in een weiland en daarna, met glider en al naar huis is gegaan. 

Al met al een prima samenwerking met brandweer, rijkswaterstaat en politie.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.