Zoeken naar paraglider

Zoeken naar paraglider

16 juni 2022
Dordrecht

In de nacht van 16 op 17 juni worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd. Er is de vrees dat een paraglider in het Hollandsch Diep is neergestort. Samen met de RWS71 snelt de reddingboot Johanna Maria het Hollandsch Diep op. 

Er worden meerdere zoekslagen gemaakt. Tijdens het zoeken blijkt dat de melding van een neergestorte paraglider al een uur eerder gemaakt was, maar toen was de lokatie aan de wal. Omdat er door de hulpdiensten op de wal geen paraglider werd aangetroffen was besloten om ook op het Hollandsch Diep te gaan zoeken.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat er ook op het water niets wordt aangetroffen wordt na een uur zoeken ook daar de zoekactie gestaakt. De eenheden gaan weer terug naar hun station.

De volgende dag komt het bericht dat een paraglider inderdaad een noodlanding heeft gemaakt in een weiland en daarna, met glider en al naar huis is gegaan. 

Al met al een prima samenwerking met brandweer, rijkswaterstaat en politie.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij