HOME

Zinkend schip bij Volkerak

18-12-2017Dordrecht

De laatste volledige werkweek van het jaar 2017 begint voor de vrijwilligers van KNRM-reddingstation Dordrecht met een alarm voor de reddingboot KBW 1910 van station Dordrecht-Zuid. Een binnenvaarder is zinkende bij de Volkeraksluizen. Ook de Furie 4 van bergingsbedrijf BST uit Dintelsas is gealarmeerd. En een schip van Rijkswaterstaat is aanwezig.

Twintig minuten na alarmering is de KBW 1910 onderweg naar het schip in nood. Aan boord is een bergingspomp om water uit de binnenvaarder te kunnen pompen. De KBW 1910 is als eerste ter plaatse en zet onmiddellijk de bergingspomp over.

Het spiksplinternieuwe binnenvaartschip is bezig met een proefvaart en er is ergens iets niet goed gegaan, want in de machinekamer staat inmiddels anderhalve meter water. Het is pompen geblazen! De bergingspomp van de KBW 1910 pompt dat het een lieve lust is tot de Furie 4 ter plaatse is. De Furie 4 heeft veel meer pomp- en bergingscapaciteit om het ongemak van de binnenvaarder af te handelen.

De KBW 1910 wordt bedankt voor de inzet en kan weer terugkeren naar haar boothuis. De vrijwilligers maken de reddingboot weer uitrukgereed en gaan dan naar hun werk. De week is begonnen. 

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht