Skip to main content

Zeiler komt niet tegen stroom in

Datum: donderdag 15 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op de late donderdagavond alarmeert een zeiler via de KNRM Helpt app de KNRM Helpt Assistentie Centrum. Hij heeft averij aan zijn grootzeil en kan alleen nog maar op de fok zeilen. De fok is onvoldoende om tegen de stroom in vanuit het Zuidergat van de Vissen naar Lage Zwaluwe te komen. Hij ligt al drie uur op te kruisen maar schiet niets op. Het wordt inmiddels schemerig en de lol van het zeilen is er nu wel vanaf.

De vrijwilligers van reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid varen uit en nemen de onfortuinlijke zeiler op sleeptouw. Een uur na de eerste melding ligt het open zeilbootje veilig in de haven van Lage Zwaluwe.

De KBW 1910 ligt tegen middernacht weer uitrukgereed in haar boothuis.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.