Weer een dubbelslag

Weer een dubbelslag

10 april 2020
dordrecht

De KNRM Helpt Assistentie Centrum verzoekt de vrijwillige bemanning van de KNRM-reddingboot Johanna Maria om naar de Nieuwe Binnensteek te gaan. Daar is een motorboot vastgelopen op de slikplaat. Dankzij de KNRM Helpt App kon de watersporter snel contact krijgen met de reddingmaatschappij.

Terwijl de Johanna Maria het jacht lossleept komt de boswachter langszij met het verzoek om ook een tweede vastgelopen motorboot los te slepen. De boot had de bocht in de kreek iets te ruim genomen en had zich vastgevaren in de slikplaat. Ook dit jacht wordt losgetrokken en voorgevaren naar dieper water. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het is bij veel watersporters nog steeds onbekend dat de Biesbosch, net als de wateren rond het eiland van Dordt, getij kent. Eb en vloed hebben hun invloed op het gebied. 

Met twee inzetten was ook deze middag weer welbesteed door de vrijwillige bemanning van de Johanna Maria.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij