Skip to main content

Weer een dubbelslag

Datum: vrijdag 10 april 2020 | Sectie: Dordrecht noord

De KNRM Helpt Assistentie Centrum verzoekt de vrijwillige bemanning van de KNRM-reddingboot Johanna Maria om naar de Nieuwe Binnensteek te gaan. Daar is een motorboot vastgelopen op de slikplaat. Dankzij de KNRM Helpt App kon de watersporter snel contact krijgen met de reddingmaatschappij.

Terwijl de Johanna Maria het jacht lossleept komt de boswachter langszij met het verzoek om ook een tweede vastgelopen motorboot los te slepen. De boot had de bocht in de kreek iets te ruim genomen en had zich vastgevaren in de slikplaat. Ook dit jacht wordt losgetrokken en voorgevaren naar dieper water. 

Het is bij veel watersporters nog steeds onbekend dat de Biesbosch, net als de wateren rond het eiland van Dordt, getij kent. Eb en vloed hebben hun invloed op het gebied. 

Met twee inzetten was ook deze middag weer welbesteed door de vrijwillige bemanning van de Johanna Maria.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.