Video: Onwel op Oude Maas

3 augustus 2016

In de nacht van dinsdag op woensdag raakte een man aan boord van een duwcombinatie onwel op de Oude Maas ter hoogte van Puttershoek. De vrijwilligers van de KNRM werden ingezet om de man van boord te halen.

Na het lezen van deze nachtelijke melding waren de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht erg snel uit bed en op het reddingstation aanwezig om uit te varen. De bemanning van het duwstel had inmiddels met de bijboot de ambulancebemanning naar het schip gebracht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Tjepke Ekkelboom pikte aan de veersteiger in Puttershoek het Mobiel Medisch Team(MMT) op en bracht deze aan boord om de persoon te stabiliseren. Vanaf de reddingboot werd de man voorzien van extra zuurstof en dekens.

Het duwstel bleef op stroom liggen terwijl Verkeerspost Dordrecht zorgde dat de passerende scheepvaart zo min mogelijk golfslag veroorzaakte zodat de man veilig aan boord van de Tjepke Ekkelboom gebracht kon worden.

De man werd beademd en samen met het MMT team en ambulancebemanning naar de veersteiger in Puttershoek gevaren. De persoon is vervolgens met spoed naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij