Vaarseizoen begonnen met drie acties

22 mei 2017
dordrecht

Dat het vaarseizoen begonnen is was maandag 22 mei j.l. voor de redders van KNRM-reddingstation Dordrecht merkbaar.

Omstreeks 11.00 uur werd de bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid opgeroepen om een vastgelopen schip in de Biesbosch te helpen. Na een kleine drie kwartier varen arriveerde de reddingboot bij het onfortuinlijke schip. De roerganger had een eilandje in het Steurgat met de kaart op de kop benaderd waardoor het schip aan de ondiepe zijde van het eilandje terecht kwam en zich zachtjes vastzoog in het slik. Na het maken van een sleepverbinding werd de boot snel losgetrokken en konden de opvarenden hun reis door de Biesbosch vervolgen.

Op de terugweg werd de KBW 1910 gewenkt door een scheepje in de oever. Door een navigatiefout was het scheepje vastgelopen. Ook hier werd een sleepverbinding gemaakt en ook dit scheepje kon even later haar reis vervolgen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na drie en een half uur op het water lag de KBW 1910 om 14.30 uur weer uitrukgereed in haar boohuis. De bemanning kon huis- of werkwaarts.

Maar niet voor lang.

In het begin van de avond gingen de piepers weer voor een persoon te water in Gorinchem. De reddingboot Johanna Maria van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord voer binnen tien minuten uit. Met grote spoed werd naar de rand van het operatiegebied van de KNRM Dordrecht gevaren. Een half uur na alarmering arriveerde de Johanna Maria ter plaatse. De onfortuinlijke persoon was inmiddels door de brandweer uit het water gehaald en werd na stabilisatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Nadat duidelijk was dat er voor de KNRM niets meer te doen was werd de bemanning van de reddingboot Johanna Maria bedankt voor haar inzet en kon men weer retour station.

Tegen 21.00 uur kon de bemanning eindelijk naar huis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij