Twee keer eigenlijk niks

Twee keer eigenlijk niks

21 mei 2020
Dordrecht

Op Hemelvaartsdag wordt de vrijwillige bemanning van de reddingboot Tjepke Ekkelboom gealarmeerd in verband met mogelijke brand bij de Helsluis in de Hollandse Biesbosch. 

Het is erg druk op het water en de Tjepke kan niet voluit varen om bij de sluis te komen. Aangekomen bij de Helsluis is er geen rook meer te zien. Er rest de reddingbootbemanning niets anders dan aan de meldkamer te melden dat er geen brand meer is. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Tjepke laat zich door de Helsluis schutten en gaat via de Beneden Merwede retour station.

Onderweg krijgt de reddingboot de melding van een waterbus dat er een bootje stuurloos op de Noord drijft. De schipper van de Tjepke Ekkelboom biedt onmiddellijk aan de Verkeerspost van Rijkswaterstaat aan om even te gaan kijken, de Tjepke ligt op minder dan vijf minuten varen van de opgegeven positie. 

Ter plaatse wordt het bootje al geholpen door een collega-watersporter. Na controle of met iedereen in de diverse bootjes alles in orde is, keert de TJepke Ekkelboom terug naar haar station aan het Wantij. 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij