Skip to main content

Twee inzetten op Tweede Paasdag

Datum: maandag 13 april 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Op Tweede Paasdag wordt de bemanning van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid vroeg in de ochtend gealarmeerd door het Kustwachtcentrum. Bij boei HV51, de Ventjagersplaat, is een kajuitjacht aan de grond gelopen.

De reddingboot Johanna Maria is snel ter plaatse en sleept het jacht van de plaat. Het jacht heeft verder geen schade opgelopen en kan haar weg vervolgen.

Op dat moment komt er een PanPan bericht binnen op kanaal 16. Direct neemt de schipper van de Johanna Maria contact op met het Kustwachtcentrum. Op minder dan vijf minuten varen van de reddingboot ligt een zeiljacht aan lager wal. Een zeer onaangename positie bij de 6 Bft windkracht die er staat.

De Johanna Maria gaat direct ter plaatse. Het enige bemanningslid van het jacht loopt in reddingvest aan dek. Direct wordt een sleepverbinding gemaakt en het jacht uit de wal getrokken.

Al doende blijkt dat het bemanningslid van het jacht overboord is geweest om zijn jacht uit de wal te duwen. Bij een watertemperatuur van nog geen 8 graden een zeer koude bedoening. De bemanning van de reddingboot besluit een ambulance naar de Volkeraksluizen te laten komen om de man te beoordelen.

Terwijl de man alle nodige zorg krijgt snelt de Johanna Maria naar de sluizen. De ambulance is snel ter plaatse. Na behandeling door het ambulancepersoneel kan de man na een half uur weer aan boord van zijn jacht. 

Na het opnemen van gegevens keert de Johanna Maria weer terug naar het reddingstation Dordrecht-Zuid. 

Aan het eind van de ochtend kan de vrijwillige bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht eindelijk aanschuiven aan het Paasontbijt.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.