Skip to main content

Trouwe donateurs en rookontwikkeling

Datum: zaterdag 09 november 2019 | Sectie: Dordrecht noord

Op zaterdag 9 november kwamen trouwe donateurs die 50 of 60 jaar de reddingmaatschappij ondersteunen bijeen op diverse reddingstations in het land. Zo ook in Dordrecht. Op reddingstation Dordrecht-Zuid ontving de Plaatselijke Commissie 26 donateurs. Zij werden geëerd met een speld en een mooi boek.

Zonder deze donateurs kan de KNRM haar werk niet doen zoals ze het nu doet. Ze zijn de financiële ruggengraat van de organisatie die het mogelijk maken dat de vrijwilligers op de stations hun werk kunnen doen.

Na de formele plichtplegingen werden de getrouwen meegenomen aan boord van de reddingboot KBW 1910 en volgden in het prachtige herfstweer mooie rondvaarten over het Hollandsch Diep.

De rondvaart werd onderbroken door een melding van een watersporter. Deze had een scheepje zien liggen met een zware rookontwikkeling. Onmiddellijk ging de KBW 1910 ter plaatse. Daar bleek het te gaan om een motorbootje met een smeulende houtkachel in de kajuit. Er was niemand aan boord. De redders van KNRM station Dordrecht blusten het vuur in de houtkachel en lieten de verdere afwikkeling rond het scheepje over aan de collega’s van Rijkswaterstaat.

Er stonden immers zeer trouwe donateurs op hen te wachten en die verdienden alle aandacht.

Al met al een zeer geslaagde en bijzondere dag.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.