Skip to main content

Tocht door griend om te kunnen alarmeren

Datum: vrijdag 06 oktober 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op vrijdag 6 oktober 2017 tegen het middaguur wordt de bemanning van de KBW 1910 opgeroepen voor een schip in nood op het Hollandsch Diep.

Bij Willemstad heeft een visbootje te kampen met motorstoring. Doordat het scheepje niet meer kan manoeuvreren is het aan lager wal geraakt en vastgelopen. Een van de opvarenden van het scheepje gaat overboord en waadt tot zijn middel in het water naar de griend, richting Willemstad. Na een uur door de grienden geworsteld te hebben komt hij aan in Willemstad en wordt de KNRM gealarmeerd.

Voorzien van deze informatie maakt de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht grote haast om ter plaatse te komen. Het water is niet al te warm meer en ook de buitentemperatuur is nog maar 12 graden. Geen weer om lang in het water te verblijven of lang op een klein bootje op hulp te moeten wachten.

Ter plaatse gaat een opstapper overboord en maakt een sleepverbinding met het scheepje.

Even later wordt het scheepje veilig en wel afgemeerd in de haven van Willemstad. De beide opvarenden van het scheepje maken het ondanks de frisse omstandigheden goed.

In de loop van de middag ligt de KBW 1910 weer uitrukgereed in haar boothuis op KNRM reddingstation Dordrecht-Zuid.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.