Skip to main content

Schip op drift

Datum: woensdag 26 augustus 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Een zuidwester storm is altijd goed voor een knobbelig Hollandsch Diep. Op woensdag 26 augustus 2020 raakt een zeiljacht op het Spui op drift en wordt de onstuimige rivier opgeduwd. 

De KBW 1910 moet al haar 435 paardenkrachten bijzetten om tegen de wind in naar het Haringvliet te komen. Met windstoten tot 80 kilometer per uur is het onstuimig weer en de zeewaardigheid van de vrijwillige bemanning op de reddingboot wordt danig op de proef gesteld. Dankzij de samenwerking met de meldkamer en de politie is al snel bekend dat er gelukkig niemand aan boord van het onfortuinlijke jacht zit. 

Na bijna drie kwartier paaltjes pikken op het Hollandsch Diep en het Haringvliet komt de KBW 1910 ter plaatse. Het kost nog wat moeite om het schip op sleeptouw te krijgen en van de lager wal te slepen. Twee uur na alarmering ligt het zeiljacht eindelijk veilig aan de wal. Na aan rijkswaterstaat en de meldkamer doorgegeven te hebben waar het onbemande jacht aangelegd is keert de reddingboot met hoge snelheid, voor de wind, weer terug naar haar boothuis bij de Moerdijkbruggen. 

De vrijwilligers van de KNRM worden in hun drie jaar durende professionele opleiding klaargestoomd om bij alle weersomstandigheden te kunnen functioneren. Storm Francis gaf weer een goede gelegenheid om te tonen dat de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht alle weersomstandigheden aan kunnen.

 https://www.knrm.nl/vacatures/knrm-reddingstation-dordrecht-noord/dordrecht-zoekt-nieuwe-opstappers

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.