Reddingbootschipper vertrouwt het niet helemaal

Reddingbootschipper vertrouwt het niet helemaal

2 september 2020
Dordrecht

Op het Hollandsch Diep raakt op woensdag 2 september een sloep iets onder water. Het scheepje heeft daardoor problemen aan het roer. Het Kustwachtcentrum alarmeert de KNRM reddingboot KBW 1910

Vrij snel krijgt de bemanning van de KBW 1910 de onfortuinlijke sloep in het zicht. De eigenaar van de sloep geeft aan dat hij graag doorvaart naar zijn thuishaven Rotterdam. Het scheepje loopt wat uit het roer, maar hij heeft nog genoeg controle over de koers van het schip om veilig in Rotterdam te komen. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De schipper van de KBW 1910 vertrouwt de schade aan de sloep niet helemaal en stelt voor om gezamenlijk de haven van Strijensas binnen te varen en daar roer en onderschip nog eens na te kijken.

In de haven van Strijensas blijkt er onder de roerkoning een lek te zitten. De bilgepompen van de sloep kunnen het nauwelijks aan. Het is duidelijk dat een tocht naar Rotterdam er nu niet meer in zit. In de haven van Strijensas wordt de sloep op de wal getakeld om gerepareerd te worden. 

Na het opnemen van gegevens kan de KBW 1910 weer terug naar haar station. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij