Reddingbootdag trekt meer dan 600 bezoekers

Reddingbootdag trekt meer dan 600 bezoekers

13 mei 2023
Dordrecht

Op een zonovergoten Willemsdorp ontvingen de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht meer dan zeshonderd donateurs en belangstellenden.

Op de wal en het water kregen de bezoekers informatie over het reilen en zeilen van de reddingmaatschappij in het bijzondere rivierengebied rond het eiland van Dordrecht. Daarnaast waren de Dordtse Reddingsbrigade, brandweer, ambulancedienst, huisartsenpost, Rode Kruis en de Zeehavenpolitie aanwezig om voorlichting over hun taak binnen de hulpverlening te geven.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De inwendige mens werd goed verzorgd met pannenkoeken, hamburgers, taart en cake en drinken.Uiteraard stond de reddingwinkel er en konden kinderen genieten van het springkussen en geschminkt worden.

Gedurende de dag werden twee prijzen uitgereikt aan de winnaars van de like-actie die de afdeling Communicatie en Fondsenwerving van het reddingstation voorafgaand aan reddingbootdag had georganiseerd. In het boothuis werden de winnaars verblijd met de enige echte KNRM-muts.

Met Moederdag in het verschiet stond het station ook nog even stil bij de moeders van het station. Tobias was een geweldig fotomodel om zijn moeder, opstapper bij het station, in het zonnetje te zetten.

Het weer werkte geweldig mee en om 16.00 uur konden de vrijwilligers van het Dordtse reddingstation tevreden terugkijken op een mooie, warme en dankbare dag.

Uiteraard deden ze dit vanuit het water.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij