Record aantal inzetten 2017 overschreden

20 september 2018
dordrecht

Het is 14.44 uur als de pagers van de bemanning van het Dordtse reddingstation voor de 124e keer dit jaar afgaan.
De KBW 1910 wordt binnen 15 minuten gestart en vertrekt richting Drimmelen voor een boot met motorproblemen. Het uitgeworpen anker pakt niet waardoor ze verdagen naar lager wal.
Aanvarend naar het incident krijgt de schipper van de reddingboot vlak voor aankomst contact met de opvarenden van de motorspeedboot.
Ze melden dat de motor net weer loopt maar dat assistentie wenselijk is omdat ze niet zeker zijn of alles blijft werken. De startmotor is afgebroken en met veel moeite en met de startmotor in de hand hebben ze de motor toch weer aan de praat gekregen. Ter hoogte van de het Gat van de Kerksloot in de monding van de Amer treft de KNRM bemanning de motorspeedboot aan en maakt verbinding.
De KNRM bemanning begeleidt de motorboot naar de jachthaven van Drimmelen. Bij aankomst in Drimmelen gaat opnieuw het alarm af voor de Dordtse redders. Ditmaal betreft het een jacht met motorproblemen in de Dordtse Kil ter hoogte van Wiilemsdorp, nagenoeg voor het boothuis van de KNRM! Aangezien het jacht dicht tegen de vaargeul ligt besluit de Schipper van de reddingboot om een verkeersbericht aan alle schepen in de nabijheid uit te laten gaan door Verkeerspost Dordrecht, om te waarschuwen voor de aanwezigheid van een jacht met problemen en de aanstaande reddingactiviteiten in de drukke scheepvaartroute. De bemanning treft de motorsailer op de aangegeven locatie aan met een blije doorgewinterde schipper. Een opstapper stapt over op de motorsailer en legt samen met de schipper een sleepverbinding aan.
Voorzichtig manoeuvrerend door de scheepvaartroute met bijbehorende communicatie naar het aanwezige scheepvaartverkeer worden schip en schipper terug gesleept naar het boothuis. Ook de 125e actie dit jaar is goed verlopen. De opvarenden van beide vaartuigen zijn voorzien van de nodige info over de KNRM weer gezond en veilig huiswaarts gekeerd.
Wellicht dat ze gesterkt door deze ervaring donateur worden van de KNRM.

{youtube tees6-8mhOc}

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij