Skip to main content

Radarreflector stopt jacht

Datum: dinsdag 27 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op dinsdagmiddag passeert een zeiljacht op de motor de Moerdijkbruggen. Aan deze bruggen zitten iets onder doorvaarthoogte aan beide zijden radarreflectoren gemonteerd. Door wind en stroming verdaagt het jacht met zijn verstaging tegen de radarreflector en kan niet meer voor of achteruit. De stroming en de wind doen de rest en de schipper kan niet anders dan hulp inroepen om uit zijn benarde positie te komen.

Zowel Rijkswaterstaat als de reddingboot KBW 1910 van KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid spoeden zich naar de Moerdijkbruggen.

Ter plaatse zorgt de RWS 851 voor een veilige werkomgeving voor de redders op de KBW 1910 door de scheepvaart rond de Moerdijkbruggen tot rust te manen.

Vanaf de KBW 1910 wordt een opstapper overgezet en samen met de schipper van het onfortuinlijke jacht wordt een plan gemaakt om de masttop weer vrij te krijgen van de radarreflector.

Er wordt een sleepverbinding gemaakt met de KBW 1910 en door voorzichtig heen en weer, voorwaarts en achterwaarts, opzij en weer vooruit te manoeuvreren komt het jacht weer los van de brug.

Na controle blijkt er geen schade aan het jacht te zijn.

De gegevens van schipper en jacht worden opgenomen en de KBW 1910 keert terug naar haar boothuis waar ze halverwege de middag weer gereed ligt voor een volgende inzet.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.