Pompen of ...

18 september 2019
Dordrecht

De Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord wordt gealarmeerd voor een zinkend schip op de Lek. Samen met brandweerboot 6511 gaat de reddingboot ter plaatse.

Op de Lek wordt een jacht aangetroffen dat water maakt. Direct worden van zowel de brandweerboot als de reddingboot pompen overgezet en het schip wordt vlot gepompt. De reddingsschepen begeleiden brengen het schip naar de jachthaven De Graaf waar het gerepareerd kan worden. De Tjepke Ekkelboom keert vervolgens terug naar haar boothuis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De havenmeester van de thuishaven van de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht=Zuid waarschuwt bijna gelijktjdig de bemanning van de reddingboot dat er een jacht in de haven aan het zinken is. Direct gaan de vrijwilligers van KNRM ter plaatse.

Het jacht ligt tot de zeereling onder water en de pomp van de KBW 1910 is geen overbodige luxe. Het lukt de bemanning om het schip weer droog te pompen. Bij controle blijkt er een scheur in de bodem te zitten, vlak bij de mastvoet.

De havenmeester heeft zelf twee kleinere pompen en daarmee weet hij het jacht droog te houden tot het later op de dag uit het water kan worden gehaald.

De KBW 1910 neemt de eigen pomp weer aan boord en ligt weer snel uitrukgereed in haar boothuis.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij