Skip to main content

Pompen of ...

Datum: woensdag 18 september 2019 | Sectie: Dordrecht noord

De Tjepke Ekkelboom van KNRM reddingstation Dordrecht-Noord wordt gealarmeerd voor een zinkend schip op de Lek. Samen met brandweerboot 6511 gaat de reddingboot ter plaatse.

Op de Lek wordt een jacht aangetroffen dat water maakt. Direct worden van zowel de brandweerboot als de reddingboot pompen overgezet en het schip wordt vlot gepompt. De reddingsschepen begeleiden brengen het schip naar de jachthaven De Graaf waar het gerepareerd kan worden. De Tjepke Ekkelboom keert vervolgens terug naar haar boothuis.

De havenmeester van de thuishaven van de KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht=Zuid waarschuwt bijna gelijktjdig de bemanning van de reddingboot dat er een jacht in de haven aan het zinken is. Direct gaan de vrijwilligers van KNRM ter plaatse.

Het jacht ligt tot de zeereling onder water en de pomp van de KBW 1910 is geen overbodige luxe. Het lukt de bemanning om het schip weer droog te pompen. Bij controle blijkt er een scheur in de bodem te zitten, vlak bij de mastvoet.

De havenmeester heeft zelf twee kleinere pompen en daarmee weet hij het jacht droog te houden tot het later op de dag uit het water kan worden gehaald.

De KBW 1910 neemt de eigen pomp weer aan boord en ligt weer snel uitrukgereed in haar boothuis.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.