Skip to main content

Op 1e vaart aan de grond op kruising Noord - Lek

Datum: vrijdag 10 juli 2015 | Sectie: Dordrecht noord

Aan het einde van de middag werden de Dordtse redders gealarmeerd voor een jacht dat was vastgelopen bij de rivierenkruising Noord - Lek.

Het echtpaar aan boord, had het jacht net gekocht en kwamen de Lek afvaren onderweg richting de nieuwe thuishaven Gouda.

Vanwege een kleine navigatiefout liep het jacht aan de grond bij de Bakkerskil op de kruising van rivieren Noord en Lek tussen Krimpen aan de Lek, Kinderdijk en Ridderkerk.

Door de ondiepte was het jacht niet bereikbaar met reddingboot Tjepke Ekkelboom. Een van de vrijwilligers aan boord van de reddingboot is daarom wadend naar het jacht gegaan.

Nadat het jacht was losgetrokken is een controle uitgevoerd op lekkages en gebreken aan roer en schroef.

Aangezien de nieuwe eigenaren zich nog niet helemaal op hun gemak voelden, hebben de KNRM vrijwilligers hun gerustgesteld en op weg geholpen richting de Nieuwe Maas en Hollandse IJssel.

Natuurlijk wezen de bemanningsleden nog op die handige app van de KNRM voor reisvoorbereiding, checklisten, vaarplannen en tracking.

Foto: Jeffrey Reit - Alblasserdams Nieuws NL

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.