Op 1e vaart aan de grond op kruising Noord - Lek

10 juli 2015

Aan het einde van de middag werden de Dordtse redders gealarmeerd voor een jacht dat was vastgelopen bij de rivierenkruising Noord - Lek.

Het echtpaar aan boord, had het jacht net gekocht en kwamen de Lek afvaren onderweg richting de nieuwe thuishaven Gouda.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Vanwege een kleine navigatiefout liep het jacht aan de grond bij de Bakkerskil op de kruising van rivieren Noord en Lek tussen Krimpen aan de Lek, Kinderdijk en Ridderkerk.

Door de ondiepte was het jacht niet bereikbaar met reddingboot Tjepke Ekkelboom. Een van de vrijwilligers aan boord van de reddingboot is daarom wadend naar het jacht gegaan.

Nadat het jacht was losgetrokken is een controle uitgevoerd op lekkages en gebreken aan roer en schroef.

Aangezien de nieuwe eigenaren zich nog niet helemaal op hun gemak voelden, hebben de KNRM vrijwilligers hun gerustgesteld en op weg geholpen richting de Nieuwe Maas en Hollandse IJssel.

Natuurlijk wezen de bemanningsleden nog op die handige app van de KNRM voor reisvoorbereiding, checklisten, vaarplannen en tracking.

Foto: Jeffrey Reit - Alblasserdams Nieuws NL

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij