Skip to main content

Onwelwording in Biesbosch

Datum: woensdag 14 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Tegen middernacht worden de redders van KNRM reddingstation Dordrecht opgepiept. In de Biesbosch voelt een mevrouw zich niet lekker. De ambulance wordt naar het reddingstation gedirigeerd.

Op het reddingstation verzamelen de bemanningen van ambulance en reddingboot en met de KBW 1910 wordt met spoed uitgevaren naar het Gat van de Vissen. Ook de RWS 71 is aanvarend.

Op de opgegeven positie treft de bemanning een tjalk aan met twee opvarenden. Een van hen is onwel. Het ambulancepersoneel en de bemanning bieden onmiddellijk hulp. Het slachtoffer heeft een erg lage bloeddruk en het ambulancepersoneel ziet haar graag zo snel mogelijk in het ziekenhuis.

In de smalle en kleine roef van de tjalk komt de training in werken met de verschillende soorten brancard goed van pas. Vanuit de roef wordt de vrouw met de onderkoelingsbrancard aan dek gebracht. Daar wordt zij overgeheveld in de normale brancard. Op deze brancard wordt ze vervolgens overgebracht naar de KBW 1910. Hoewel de RWS 71 meer comfort zou kunnen bieden wordt na onderling overleg besloten de vrouw met de KBW 1910 naar reddingstation Dordrecht Zuid te brengen. De KBW 1910 kan vele malen sneller door der Biesbosch dan de RWS 71 en haast is op dit moment geboden. Nadat ook de echtgenoot van het slachtoffer aan boord is genomen snelt de KBW 1910 terug naar haar station. Daar staat personeel en een ambulance hen op te wachten. Metde brancard van de KBW 1910 wordt de vrouw aan wal gebracht om vervolgens op de ambulancebrancard naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en maakt het op de ochtend na deze bewogen nacht naar omstandigheden wel.

De bemanning kijkt terug op een zeer prettige en effectieve samenwerking tussen KNRM, ambulancedienst en Rijkswaterstaat.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.