Skip to main content

Onwelwording binnenvaartschip Dordtse Kil en hulp voor pleziervaart

Datum: vrijdag 18 augustus 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Na alarmering op voor een hulpverlening aan een aan de grond gelopen jacht kregen de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht het verzoek van de 112 meldkamer om met spoed richting een binnenvaartschip op de Dordtse Kil te gaan voor een medische inzet.

Het plezierjacht had inmiddels een anker uitstaan en kon dus even wachten terwijl de redders aan boord van reddingboot KBW 1910 naar het binnenvaartschip voeren.

Aan boord van het binnenvaartschip was een van de bemanningsleden onwel geworden. Het binnenvaartschip was inmiddels de vluchthaven van 's-Gravendeel ingevaren om daar af te meren aan de autosteiger.

De vrijwilligers van de KNRM hebben aan boord van het binnenvaartschip de persoon opgevangen en het personeel geholpen met het afmeren.

Nadat de ambulancedienst veilig aan boord was gebracht is de zorg overgedragen en gingen de vrijwilligers onderweg naar het jacht op het Hollands Diep.

Het anker was inmiddels gaan krabben waardoor het jacht snel richting de keien van de oever aan het verdagen was. Nadat het jacht van de lagerwal af was gehaald is het naar de haven van Noordschans gebracht voor reparatie.

Twee dagen later werd wederom om assistentie van de reddingboot gevraagd voor een plezierjacht. De vrijwilligers van reddingboot KBW 1910 werden ingezet voor een jacht met motorproblemen in het Gat van de Kampen in de Brabantse Biesbosch.

Het jacht bleek een defecte startmotor te hebben en is naar de haven van Lage Zwaluwe gesleept.

Foto: Archief KNRM Dordrecht

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.