Onwel op de Noord

Onwel op de Noord

4 september 2020
Dordrecht

De Verkeerspost van Rijkswaterstaat ontvangt op 4 september 2020 het bericht dat er op de Noord een schipper onwel geworden is. Direct worden door de Gemeenschappelijke Meldkamer in Rotterdam de KNRM en de ambulancedienst gealarmeerd. Ook schepen van Rijkswaterstaat en de Rotterdam Port Authority gaan ter plaatse. 

De KNRM reddingboot Tjepke Ekkelboom vaart uit. 

De Noord ligt in het verlengde van het Wantij, waar het boothuis van de reddingboot zich bevindt en in korte tijd zijn de Dordtse redders bij het schip. De schippersvrouw heeft inmiddels het schip aan de wal gelegd en samen met medewerkers van de ambulancedienst gaan de vrijwilligers van de KNRM Dordrecht aan boord. De schipper is inmiddels bij kennis en aanspreekbaar.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na beoordeling door de ambulancedienst blijkt hij voldoende opgeknapt om zijn reis te kunnen vervolgen. De hulpdiensten gaan retour station.

Een uur na alarmering ligt de Tjepke Ekkelboom weer gereed voor een volgende inzet. 

 

 

 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij