Skip to main content

Omgeslagen zeilboot bij Haringvlietbrug

Datum: zaterdag 13 mei 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Rond kwart over drie op zaterdagmiddag, waarin het met het weer alle kanten op kan, wordt de bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een gekapseisd schip bij de Haringvlietbrug.

Tien minuten na alarmering is de KBW 1910 onderweg naar de opgegeven positie. Daar treffen de redders een omgeslagen catamaran aan. Op de romp van het zeilschip zitten twee jongelui. Zij blijken de opvarenden te zijn.

Direct worden de jongens aan boord van de KBW 1910 geholpen. Als vastgesteld is dat zijn slechts een nat pak hebben en verder geen verwondingen wordt de catamaran met hulp van een passerende watersporter weer overeind gezet.

De catamaran wordt overgebracht naar het strand van Numansdorp waar het schip weer op zijn trailer wordt gezet. Na opname van de gegevens keert de KBW 1910 weer terug naar haar boothuis.

Om half zes ligt de KBW 1910 weer gereed voor een volgende uitruk.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.