Omgeslagen zeilboot bij Haringvlietbrug

13 mei 2017
dordrecht

Rond kwart over drie op zaterdagmiddag, waarin het met het weer alle kanten op kan, wordt de bemanning van de reddingboot KBW 1910 van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd voor een gekapseisd schip bij de Haringvlietbrug.

Tien minuten na alarmering is de KBW 1910 onderweg naar de opgegeven positie. Daar treffen de redders een omgeslagen catamaran aan. Op de romp van het zeilschip zitten twee jongelui. Zij blijken de opvarenden te zijn.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Direct worden de jongens aan boord van de KBW 1910 geholpen. Als vastgesteld is dat zijn slechts een nat pak hebben en verder geen verwondingen wordt de catamaran met hulp van een passerende watersporter weer overeind gezet.

De catamaran wordt overgebracht naar het strand van Numansdorp waar het schip weer op zijn trailer wordt gezet. Na opname van de gegevens keert de KBW 1910 weer terug naar haar boothuis.

Om half zes ligt de KBW 1910 weer gereed voor een volgende uitruk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij