Oefenavond onderbroken voor jetski

Oefenavond onderbroken voor jetski's

27 mei 2020
dordrecht

Tijdens de oefenavond van woensdag 27 mei ziet de bemanning van de Tjepke Ekkelboom op de Oude Maas een aantal jetskiers met grote snelheid sprongen maken op het zog van de daar passerende duwvaart.

Dat gaat meestal goed en het is een spectaculair gezicht. 

Deze avond gaat het niet goed. Twee jetskiers komt al springend met grote snelheid met elkaar in botsing. In de omgeving liggende watersporters schieten onmiddellijk te hulp. Zo ook de Tjepke Ekkelboom. Een van de jetskiers blijkt gewond.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De beide jetskiers worden naar de politiesteiger bij de Engelenburgerbrug gebracht. De redders van de KNRM assisteren de ambulancebemanning bij de verzorging van de gewonde jetskier. Een van hen heeft zodanig letsel dat deze per ambulance wordt overgebracht naar het ziekenhuis.

Nadat de rust is weergekeerd is de oefenronde met de Tjepke Ekkelboom afgemaakt. 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij