Skip to main content

Nieuwe koers voor nieuwe opstappers

Datum: zaterdag 10 oktober 2020 | Sectie: Dordrecht noord

Op zaterdag 10 oktober zijn bij STC-KNRM in Rotterdam de eerste negen nieuw geworven opstappers van KNRM reddingstation Dordrecht bijeen gekomen voor een introductiedag. 

KNRM reddingstation Dordrecht heeft een kennismakings- en opleidingstraject ontworpen om aankomend opstappers nog beter voor te bereiden op hun taken en verantwoordelijkheden als Dordtse redder. 

Het kennismakings- en opleidingstraject begint met een introductiedag bij het STC-KNRM. Daar maken de nieuwe bemanningsleden kennis met de KNRM, de reddingboten Margot Krijnen en Royal Flush. Ze krijgen informatie over de do’s and don’ts op een reddingboot en op het station. Daarnaast wordt er op de introductiedag al meteen aandacht besteed aan het onderhoud van het overlevingspak en de middelen die een redder ter beschikking staan. 

De invulling van de introductiedag door STC-KNRM was professioneel en werd door KNRM reddingstation Dordrecht als zeer prettig en kundig ervaren. 

Na deze dag gaan de nieuwe bemanningsleden elke week oefenen tot zij na drie maanden een afsluitende dag op het STC-KNRM krijgen. Deze dag sluit de kennismakingsperiode af, krijgen de nieuwe bemanningsleden hun kleding en overlevingspak aangemeten en daarna zijn ze direct inzetbaar in de dienst op de reddingboot. 

Een nieuwe koers om nieuwe mensen beter aan het station te binden en een ongewenst groot verloop in bemanningsleden te voorkomen. 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.