Skip to main content

Motorstoring op Spijkerboor

Datum: maandag 16 oktober 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Halverwege de avond van maandag 16 oktober gaan de pagers van de vrijwilligers van de reddingboot KBW 1910 om in de Spijkerboor hulp te gaan verlenen aan een boot met motorstoring.

Met het prachtige weer op deze maandag zijn vele watersporters er nog even op uit getrokken met hun boten. Zo ook de schipper van een acht en een halve meter lange motorboot die ruim na zonsondergang weer terug wil naar zijn thuishaven Drimmelen. Halverwege het Spijkerboor laat zijn motor het afweten. Via de meldkamer in Tilburg worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd.

Een half uur na alarmering is de reddingboot KBW 1910 onderweg. Vrij snel wordt de onfortuinlijke motorboot aangetroffen en langszij genomen. Rustig wordt het schip overgebracht naar de jachthaven van Drimmelen.

Na het opnemen van alle gegevens vertrekt de KBW 1910 weer naar haar boothuis waar ze tegen middernacht weer gereed ligt voor een volgende hulpverlening.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.