Motorstoring op Spijkerboor

16 oktober 2017
dordrecht

Halverwege de avond van maandag 16 oktober gaan de pagers van de vrijwilligers van de reddingboot KBW 1910 om in de Spijkerboor hulp te gaan verlenen aan een boot met motorstoring.

Met het prachtige weer op deze maandag zijn vele watersporters er nog even op uit getrokken met hun boten. Zo ook de schipper van een acht en een halve meter lange motorboot die ruim na zonsondergang weer terug wil naar zijn thuishaven Drimmelen. Halverwege het Spijkerboor laat zijn motor het afweten. Via de meldkamer in Tilburg worden de vrijwilligers van KNRM reddingstation Dordrecht gealarmeerd.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Een half uur na alarmering is de reddingboot KBW 1910 onderweg. Vrij snel wordt de onfortuinlijke motorboot aangetroffen en langszij genomen. Rustig wordt het schip overgebracht naar de jachthaven van Drimmelen.

Na het opnemen van alle gegevens vertrekt de KBW 1910 weer naar haar boothuis waar ze tegen middernacht weer gereed ligt voor een volgende hulpverlening.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij