Skip to main content

Motorpech op warme zondag

Datum: zondag 18 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Bij een temperatuur van 30 graden vaart op zondagmiddag de Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord uit voor een open bootje met motorpech.

Het scheepje is op de Oude Maas voor anker gegaan in afwachting van hulp. Terwijl de Tjepke Ekkelboom aanvarend is komt het bericht dat het scheepje door een mede-watersporter geholpen is en in veilige haven is gebracht. De Tjepke Ekkelboom keert terug naar het KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord.

De redders zijn net thuis of de pieper gaat opnieuw. Dit maal voor een schip met motorstoring op het Hollands Diep. Vanaf KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid vaart de KBW 1910 uit naar de opgegeven positie. Aangekomen bij boei HD 22 ligt daar het motorjacht met inmiddels weer draaiende motor. De schipper heeft de motor weer aan de praat gekregen. Hij vertrouwt het echter niet en verzoekt de KBW 1910 stand-by te blijven. Ter ondersteuning gaat een opstapper aan boord van de motorboot.

Begeleid door de KBW 1910 zet hij koers naar de haven van Willemstad waar het schip veilig wordt aangemeerd. De schipper wordt donateur van de KNRM.

De KBW 1910 keert na het opnemen van de gegevens weer terug naar haar boothuis. De vrijwilligers kunnen nog even genieten van een warme zomeravond.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.