HOME

Motorpech op warme zondag

18-06-2017Dordrecht

Bij een temperatuur van 30 graden vaart op zondagmiddag de Tjepke Ekkelboom van KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord uit voor een open bootje met motorpech.

Het scheepje is op de Oude Maas voor anker gegaan in afwachting van hulp. Terwijl de Tjepke Ekkelboom aanvarend is komt het bericht dat het scheepje door een mede-watersporter geholpen is en in veilige haven is gebracht. De Tjepke Ekkelboom keert terug naar het KNRM-reddingstation Dordrecht-Noord.

De redders zijn net thuis of de pieper gaat opnieuw. Dit maal voor een schip met motorstoring op het Hollands Diep. Vanaf KNRM-reddingstation Dordrecht-Zuid vaart de KBW 1910 uit naar de opgegeven positie. Aangekomen bij boei HD 22 ligt daar het motorjacht met inmiddels weer draaiende motor.  De schipper heeft de motor weer aan de praat gekregen. Hij vertrouwt het echter niet en verzoekt de KBW 1910 stand-by te blijven. Ter ondersteuning gaat een opstapper aan boord van de motorboot. 

Begeleid door de KBW 1910 zet hij koers naar de haven van Willemstad waar het schip veilig wordt aangemeerd. De schipper wordt donateur van de KNRM.

De KBW 1910 keert na het opnemen van de gegevens weer terug naar haar boothuis. De vrijwilligers kunnen nog even genieten van een warme zomeravond.

 

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht