Skip to main content

Leeg bootje

Datum: zaterdag 21 november 2015 | Sectie: Dordrecht noord

De Gemeenschappelijke Meldcentrale van de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid meldt een onbemand vaartuig boven de Baanhoekbrug op de Beneden Merwede.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Royal Flush is rond drie uur in de middag net teruggekeerd van de assistentieverlening bij de scheepsbrand op de Oude Maas als de Gemeenschappelijk Meldkamer(GMC) meldt dat er een vaartuigje onbemand bij de Baanhoekbrug drijft. Onverdroten gaat de vrijwillige bemanning van het KNRM reddingstation Dordrecht-Noord ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse blijjkt het te gaan om een klein open polyester bootje dat vol met water geslagen is. Er zit geen motor aan of roeispaan in. Het lijkt er sterk op dat het bootje is losgeslagen van zijn ligplaats. Het bootje wordt door de bemanning ven de Royal Flush op de glooiing van de rivierdijk gelegd. Rijkswaterstaat heeft het bootje later geborgen.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.