Leeg bootje

21 november 2015

De Gemeenschappelijke Meldcentrale van de Veiligheidsregio Zuid Holland Zuid meldt een onbemand vaartuig boven de Baanhoekbrug op de Beneden Merwede.

De bemanning van de KNRM-reddingboot Royal Flush is rond drie uur in de middag net teruggekeerd van de assistentieverlening bij de scheepsbrand op de Oude Maas als de Gemeenschappelijk Meldkamer(GMC) meldt dat er een vaartuigje onbemand bij de Baanhoekbrug drijft. Onverdroten gaat de vrijwillige bemanning van het KNRM reddingstation Dordrecht-Noord ter plaatse.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Eenmaal ter plaatse blijjkt het te gaan om een klein open polyester bootje dat vol met water geslagen is. Er zit geen motor aan of roeispaan in. Het lijkt er sterk op dat het bootje is losgeslagen van zijn ligplaats. Het bootje wordt door de bemanning ven de Royal Flush op de glooiing van de rivierdijk gelegd. Rijkswaterstaat heeft het bootje later geborgen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij