Skip to main content

Krib en motorstoring houden Dordtse redders bezig  

Datum: zondag 04 juni 2017 | Sectie: Dordrecht noord

Op Eerste Pinksterdag worden de redders van KNRM-reddingstation Dordrecht tegen drieën gealarmeerd voor scheepje met motorstoring in het Gat van de Slek in de Brabantse Biesbosch. Op het moment dat de KBW 1910 uit wil varen krijgen de Dordtse redders een tweede alarm voor een jachtje op een krib bij de Heinenoordtunnel.

Direct wordt met de reddingboot KBW 1910 uitgevaren naar de Oude Maas. De situatie voor de scheepje op de krib is nijpender dan die van het scheepje met motorstoring.

Ter plaatse heeft de RWS 73 het jachtje al losgetrokken. De bemanning van de KBW 1910 controleert het scheepje nog op lekkage en laat de verdere hulpverlening dan over aan de collega's van Rijkswaterstaat.

De KBW 1910 snelt u door naar het Gat van de Slek in de Brabantse Biesbosch. Hier ligt het schip met motorstoring. Het schip wordt op sleep genomen en bij de Spieringsluis in veiligheid gebracht.

Rond etenstijd is de KBW 1910 weer terug op station.

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.