Koeien te water

Koeien te water

6 augustus 2022
Dordrecht

Met het warme weer zoeken ook dieren de verkoeling. Rond het eiland van Dordrecht staat echter nog getij. Hierdoor kwamen twee koeien in het Wantij in problemen. Terwijl zij afkoelden zakte het water zover dat zij de wal niet meer op konden. Reden voor de meldkamer om de vrijwillige redders van KNRM Dordrecht er bij te roepen. 

Ook met vereende krachten lukte het zelfs de KNRM bemanning niet om de dieren op de wal te krijgen. Niet in het minst omdat de koeien het zelf wel prettig vonden in het koele water. Ook het gebruik van brandslangen om de dieren hielp niet. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De eigenaar van de koeien kwam uiteindelijk met zijn tractor en met vereende krachten lukte het uiteindelijk om de dieren weer op de wal te krijgen.

Een zware maar mooie actie. KNRM redt mens èn dier. 

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij