Skip to main content

Koeien te water

Datum: zaterdag 06 augustus 2022 | Sectie: Dordrecht noord

Met het warme weer zoeken ook dieren de verkoeling. Rond het eiland van Dordrecht staat echter nog getij. Hierdoor kwamen twee koeien in het Wantij in problemen. Terwijl zij afkoelden zakte het water zover dat zij de wal niet meer op konden. Reden voor de meldkamer om de vrijwillige redders van KNRM Dordrecht er bij te roepen. 

Ook met vereende krachten lukte het zelfs de KNRM bemanning niet om de dieren op de wal te krijgen. Niet in het minst omdat de koeien het zelf wel prettig vonden in het koele water. Ook het gebruik van brandslangen om de dieren hielp niet. 

De eigenaar van de koeien kwam uiteindelijk met zijn tractor en met vereende krachten lukte het uiteindelijk om de dieren weer op de wal te krijgen.

Een zware maar mooie actie. KNRM redt mens èn dier. 

 

Dordrecht noord

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.